Cristal Delivery wint Utrechtse Ster 2012

Cristal Delivery uit Utrecht is de winnaar geworden van de Utrechtse Ster. Dit is vandaag bekend gemaakt tijdens Innovation Day. Met deze prijs wil de Stichting Vrienden van Sonnenborgh de aandacht vestigen op projecten waarbij wetenschappelijke kennis in de regio Utrecht de basis vormt voor succesvolle bedrijvigheid.

Cristal Delivery is een jong farmaceutisch bedrijf dat geneesmiddelen ontwikkelt voor een betere ziektebehandeling. De innovatieve nanotechnologie (CriPec®) wordt daarvoor gecombineerd met bestaande en nieuwe geneesmiddelen. De medicatie verloopt daardoor gerichter, veiliger en efficiënter.

De nano medicijnen hebben een verbeterde verdeling over het lichaam tot gevolg. Daardoor zijn ze werkzamer, veiliger en ook makkelijker te gebruiken. Het business model is gebaseerd op de ontwikkeling van eigen producten én op samenwerkingsverbanden met farmaceutische bedrijven. In beide gevallen leidt dat tot producten voor uiteenlopende ziektebeelden.

Cristal Delivery is een spin-off van de afdeling Biofarma & Farmaceutische Technologie van de Universiteit Utrecht. Het bedrijf is gehuisvest bij Utrecht Inc. In het Science Park Utrecht.

Volgens de jury levert Cristal Delivery een bijzondere bijdrage aan het samenbrengen van wetenschap en bedrijfsleven. Het is een inspirerend voorbeeld voor studenten, wetenschappers en ondernemers benadrukt het creatieve en innovatieve karakter van de regio Utrecht.

De Utrechtse Ster wordt eens in de twee jaar uitgereikt. De winnaar ontvangt de prent ‘Utrechtse Ster’, een geldbedrag van 2.500 euro en gebruik van Bastion Sonnenborgh voor een bedrijfsbijeenkomst. Naast Cristal Delivery waren Innofuse en Playing with Pigs genomineerd, ook afkomstig uit Utrecht.

De stichting Vrienden van Sonnenborgh organiseert de Utrechtse Ster samen met Sonnenborgh museum – sterrenwacht en de Taskforce Innovatie Regio Utrecht en met medewerking van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland en de Universiteit Utrecht. De Utrechtse Ster wordt financieel ondersteund door de Rabobank Utrecht.

Meer over de Utrechtse Ster op www.innovationday2012.nl.